Onlangs is bekend gemaakt met welk percentage alle alimentatie-afspraken per 1 januari 2022 worden verhoogd. Het percentage is vastgesteld op 1,9%.

Indexatie alimentatie 2022

Het percentage geeft aan hoe de alimentatie met ingang van het eerstvolgende kalenderjaar verhoogd dient te worden. Dit geldt voor zowel de partneralimentatie als de kinderalimentatie. Het percentage staat ieder jaar in oktober in de Staatscourant.

Zelf toepassen: de index alimentatie 2022

Omdat lonen en prijzen door inflatie veranderen, verandert ook de koopkracht van een alimentatiebedrag. Om deze reden dienen de bedragen die bij de scheiding zijn afgesproken aan kinder- en/of partneralimentatie, ieder jaar te worden verhoogd. De overheid stelt dit percentage jaarlijks vast.

De bedragen aan alimentatie verhogen de partijen zelf met het percentage dat is gepubliceerd. En dat herhalen zij, zolang de alimentatie wordt voldaan, ieder jaar weer, tegen het dan geldende percentage.
Dat betekent dat jullie zelf het nieuwe bedrag aan kinder- en/of partneralimentatie uitrekenen, onderling naar elkaar bevestigen, en vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bedragen zullen voldoen.

Vragen over indexatie alimentatie?

Jullie kunnen in principe dus zelf de wijziging toepassen, en het bedrag dat in 2021 werd voldaan aan alimentatie met 1,9% verhogen. Hebben jullie hier vragen over? Dan zijn jullie natuurlijk welkom, stel ze gerust. Neem vrijblijvend contact op met Wender Mediaton.

Lees meer

Waarom Wender Mediation?

Een ruzie, een geschil, een conflict, een beëindiging: bij deze kwesties speelt er een tegengesteld belang tussen de ene en de andere partij.