Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Wat kost een scheiding?

Wat kost een scheiding? Hoe duur een scheiding is, is vooral afhankelijk van de route. ‘Goedkoop scheiden’ lijkt verleidelijk, maar zonder de juiste expertise/kennis leidt dit uiteindelijk juist vaak weer tot meer kosten. Scheiden kun je maar één keer goed doen. Maak in één keer de juiste keuze, kies de route die voor jullie werkt en hou de kosten van scheiden in de hand.

Wat kost scheiden bij Wender Mediation?

Scheiden via Wender Mediation is scheiden op basis van aantrekkelijke tarieven. Wij begrijpen dat het kostenplaatje belangrijk is. De kosten van scheiden zijn niet altijd dezelfde. Jullie kunnen zelf de kosten van de scheiding beïnvloeden. Wat de scheiding kost is afhankelijk van 4 zaken:

1 Jullie situatie

De kosten van een scheiding hangen samen met wat er moet worden geregeld. Welke afspraken, documenten en stappen er nodig zijn is afhankelijk van jullie situatie. We onderscheiden:

 • Huwelijk
 • Geregistreerd partners
 • Samenwonen (met of zonder samenlevingscontract)
 • Al uit elkaar

“De kosten van een scheiding kunnen bij ons tegen uurtarief óf pakkettarief. De keuze is aan jullie.”

2 Keuze!

De kosten van een scheiding kunnen bij ons tegen uurtarief óf pakkettarief. Vinden jullie het uurtarief het meest redelijk? Of voelt een vast tarief voor jullie beter? Wat de scheiding kost hangt samen met deze keuze.
Het uurtarief geldt voor de uren dat we voor jullie aan het werk zijn. Als een bekrachtiging door de rechtbank nodig is komen die kosten er nog bij.
Het pakkettarief is afhankelijk van wat er moet gebeuren. Het pakkettarief wordt bijv. anders als er niet alleen een convenant, maar ook een ouderschapsplan moet komen.

In het kennismakingsgesprek kunnen we meteen aangeven wat de kosten zijn, en kunnen jullie kiezen.

3 Subsidie mogelijk?

Soms is ondersteuning mogelijk en kost een scheiding nog minder. Wij zijn gekwalificeerd om voor de Raad voor Rechtsbijstand ‘op toevoeging‘ te werken.  Dit is een soort subsidie waardoor de kosten van scheiden lager uitvallen. Op toevoeging werken kan alleen als jullie aan de voorwaarden voldoen. En dat is vaker dan jullie denken.  De kosten van een complete scheiding kunnen zo beperkt blijven tot € 101,- per persoon, inclusief rechtbankprocedure en inschrijving gemeente!

4 Een scheiding kost niets?!

Scheiden kan soms gratis. Dat klinkt raar, maar het kan soms echt. Namelijk wanneer jullie zelf al zijn verzekerd voor deze kosten via jullie rechtsbijstandsverzekering. Kijk daarom even goed of jullie zo’n verzekering hebben, en naar de voorwaarden in de polis. Of neem de polis mee naar het kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen kijken wat dat betekent voor de kosten van jullie scheiding.

“Scheiding compleet geregeld voor € 202,-, met een subsidie voor scheiden van Raad voor Rechtsbijstand.”

Kennismakingsgesprek

Willen jullie weten wat jullie scheiding zal kosten? In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leggen we het kostenplaatje voor jullie situatie helder uit. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan en weten jullie vooraf precies wat de scheiding kost. Ook weten jullie dan zeker of er mogelijkheden zijn om de kosten te drukken met behulp van een toevoeging. Maak een gratis afspraak!

Meer weten? Duidelijkheid in één gesprek!

Subsidie voor scheiden?

Wender Mediation is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand

Kennismakingsgesprek

 • Vrijblijvend en kosteloos
 • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
 • Verheldering en ondersteuning
  van A tot Z
 • In de buurt en op korte termijn

Benodigde informatie

Welke gegevens zijn nodig voor een scheiding?

Voordelen van mediation

 • Is mediation iets voor jullie?
 • Bekijk de voordelen

Wat klanten zeggen:

Mijn complimenten, niets was teveel, zelfs het aantal afspraken dat nodig was om tot goede oplossingen te komen.

Er word snel op mail gereageerd, waardoor we ook snel verder konden als er tussentijdse problemen waren. Verder wisten jullie de rust tussen ons goed te bewaren en bleven we in gesprek. Bedankt.