Alle schepen achter
je verbranden?

of toch in
gesprek?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Wender Mediation werkt en is als vertrouwd gezicht in West-Friesland al jarenlang een ervaren en betrokken begeleider van stellen die gaan scheiden. We zijn mediators die beide partijen helpen niet alleen de scheiding goed af te wikkelen, maar ook klaar te zijn voor de toekomst. We zijn er voor jullie, en voor jullie kinderen.

Wender Mediation werkt

Waar staan we voor?

Wender Mediation is een jonge, flexibele organisatie die zich ten doel heeft gesteld om scheidingen zo te begeleiden dat alles goed voor beide partijen geregeld is en deze periode voor jullie niet onnodig moeilijk wordt gemaakt of onnodig lang duurt.

Wij geloven er heel sterk in dat het voor nagenoeg iedereen mogelijk is om op basis van mediation uit elkaar te gaan. Of jullie nou wel of niet on speaking terms zijn. En dat jullie elkaar daar enorm mee helpen. Niet alleen omdat daardoor het scheiden goedkoper wordt en sneller geregeld is, maar vooral omdat jullie daarmee voor jezelf en elkaar het tij zo keren dat jullie de scheiding kunnen verwerken en daardoor beter verder kunnen.

Wat willen jullie?

We vinden het belangrijk aan te sluiten op wat jullie willen. Er is niet één manier of één volgorde. Wij luisteren naar wat jullie aangeven en passen onze diensten daarop aan. We kunnen veel voor jullie doen, of weinig, net wat jullie willen. De mogelijkheden en de kosten zijn altijd vooraf duidelijk. En ook tijdens het traject zorgen we voor volledige transparantie van alle gegevens en contacten.

Als jullie kinderen hebben, is het van belang dat ze voldoende bij de scheiding worden betrokken. Daar hebben jullie natuurlijk zelf alles over te zeggen. In de gevallen dat jullie daar meer ondersteuning in wensen helpen we jullie daarbij. Wij vinden het belangrijk dat jullie helder hebben over hoe jullie er samen als ouders voor de kinderen zullen zijn en wat jullie daarin van elkaar mogen verwachten.

Wender Mediation werkt

Wat kunnen jullie verwachten?

Als jullie contact met ons opnemen dan maken we eigenlijk altijd eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dat geeft jullie en ook ons de gelegenheid om te kijken of mediation bij Wender voor jullie zal werken. Willen jullie de gesprekken op afstand via video-verbinding laten verlopen? Dat kan. Vaker wordt gekozen voor gesprekken waarbij we samen in dezelfde ruimte zijn. Bijvoorbeeld bij ons op kantoor, maar het kan ook, afhankelijk van de omstandigheden, bij jullie thuis zijn. De gesprekken zijn altijd met jullie allebei, zodat jullie allebei dezelfde informatie hebben en precies weten wat er besproken wordt.

Mediationgesprekken

In ons kantoor staat een grote, ronde tafel waar we alle gesprekken aan voeren. Van alle gesprekken die we voeren geven we jullie naderhand een korte terugkoppeling en sturen we eventuele berekeningen of overzichten mee. Duidelijk is dan welke acties jullie en/of wij oppakken voor de volgende afspraak en ook het thuis zaken teruglezen is belangrijk. Want juist door op een later moment er nog eens op terug te kijken of verder over na te denken komt ofwel bevestiging dat het idee akkoord is, ofwel ontstaat een nieuw alternatief idee voor een oplossing. Dat nemen we dan in de volgende afspraak weer door, en zo komen we aan het einde bij het moment waarop alles duidelijk, besproken en overdacht is, en jullie tot weloverwogen afspraken komen. En dat geeft de rust die helpt om het daarna makkelijker af te kunnen sluiten.

Een goede samenwerking

Als het belangrijk is om de gevoelens te bespreken die jullie ervaren, dan kan dat. Dat kan enorm helpen, zeker als deze de overhand nemen en anders de inhoud van het gesprek in de weg zouden zitten. Als jullie dat juist niet willen, dan kan dat ook. We dwingen jullie uiteraard nergens toe en respecteren jullie eigen grenzen.

Hoewel het ook echt heel anders kan zijn, komen jullie meestal zo’n 4 keer voor een gesprek bij ons. Dat zijn gesprekken van zo’n 1,5 tot 2 uur.  Als er duidelijkheid ontstaat over wat jullie willen leggen wij jullie afspraken schriftelijk vast, en deze bespreken we met jullie om na te gaan of alles echt helemaal naar wens is.

Als jullie dat prettig vinden is er ook mogelijkheid om na de scheiding nog eens terug te komen. Bijvoorbeeld om een ouderschapsplan te evalueren, of om een herberekening te maken van de alimentatie. Dat is echter niet verplicht, we zijn daarvoor altijd beschikbaar als jullie dat willen.

Hoe verloopt een kennismakingsgesprek?

Weten wat jullie kunnen verwachten?

Benodigde informatie

Welke documenten zijn allemaal nodig voor een scheiding?

Binnen bij Wender Mediation:

Wender Mediation

Wat klanten zeggen:

In deze voor mij toch wel moeilijke kwestie is er toch een bevredigende oplossing gevonden, waarvoor dank. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Zeer dankbaar voor de geweldig begeleiding! Dat is alles bepalend geweest voor hoe we nu weer fris en vol positiviteit in het leven staan en verder konden gaan.

Prima manier van scheiden!