Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Het is voor nagenoeg iedereen een enorme stap om te komen tot het besluit om uit elkaar te gaan. Als eenmaal besloten is om te gaan scheiden, dan kan dat op verschillende manieren worden geregeld. Wender Mediation is bij uitstek geschikt voor stellen die gaan scheiden in Zwaag en dat respectvol en netjes met elkaar willen afhandelen. Wat dat kan echt.

Scheiden in Zwaag

Niet iedereen is bij scheiding bekend met de term mediation. Het is een manier om iets af te handelen, waarbij je wel zelf als betrokken partijen de zeggenschap houdt. En dat is wat je niet meer hebt als je allebei een eigen advocaat neemt. Dan gaat namelijk uiteindelijk de rechter beslissingen voor jullie nemen. En dat leidt meestal tot twee verliezers.

Als jullie de scheiding op basis van mediation regelen is de mediator jullie gesprekspartner. De mediator informeert jullie over alles wat voor de scheiding belangrijk is en waarvoor jullie iets moeten gaan regelen. Ook verstrekt de mediator veel informatie. Maar vooral begeleidt de mediator jullie, waar nodig, om met elkaar de verschillende onderwerpen en de verschillende mogelijkheden te bespreken, en daarin een keuze te maken. En zo kunnen jullie zelf besluiten hoe zaken worden afgewikkeld en verdeeld. En daar zijn jullie allebei beter mee uit.

Een scheiding is pas goed geregeld als je allebei weet dat het eerlijk is gegaan en dat je allebei redelijke mogelijkheden hebt gekregen om verder te gaan. Dan voelen de afspraken niet alleen op het moment van scheiden acceptabel, maar blijft er ook niets over om later alsnog spijt van te krijgen of gedoe over te krijgen.

Mediation bij scheiden in Zwaag

Als jullie gaan scheiden op basis van mediation dan maken jullie, met behulp van de mediator, zelf afspraken over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen en de alimentatie, maar ook over de opgebouwde pensioenrechten en de verdeling van jullie bezittingen en schulden.

De mediator van Wender Mediation helpt door zaken uit te leggen, berekeningen en overzichten te maken, en informatie te verschaffen. Juist door onderling overleg, en door wat te geven en te nemen, zijn er meer oplossingen mogelijk. Vaak denken mensen dat de voorschriften erg strak zijn, maar er zijn juist bij scheiden heel veel vrijheden om zaken zo te regelen dat het voor jullie het beste uitpakt. Zo komen jullie tot besluiten die voor jullie allebei eerlijk zijn en die jullie verder helpen.

Daarbij is een ander voordeel van mediation dat de doorlooptijd veelal veel korter is, en veelal binnen enkele weken/maanden geregeld kan zijn. Het grootste voordeel is echter dat mediation een manier van afwikkelen is, die jullie onderling contact niet afbreekt, maar in stand houdt of zelfs verbeterd. En dat is waardevol. Natuurlijk voor jullie zelf, maar zeker ook voor jullie kinderen en gemeenschappelijke vrienden.

Mediation?

Bij Wender Mediation hebben we veel ervaring in het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. We luisteren naar jullie ideeën en helpen mee mogelijkheden uit te werken. Afhankelijk van wat jullie willen helpen we bij iedere stap of doen jullie juist veel zelf. Alles is bespreekbaar. Meer weten? De eerste afspraak is altijd gratis en vrijblijvend. Gaan jullie scheiden in Zwaag? Neem gerust contact op!

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn