Bij een scheiding komt veel kijken. Tijdens de mediation komen niet alleen jullie financiële gegevens aan bod maar komt ook jullie privésituatie aan de orde. Zeker als er ook een plan voor de kinderen zal worden opgesteld. Dat leg je niet zomaar bij iemand op tafel. Dat doe je bij een partij waarin je vertrouwen hebt dat die jullie op de juiste manier gaat helpen. Het kennismakingsgesprek is daarom vrijblijvend. Het gesprek is bedoeld om over en weer af te tasten dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Als dat niet zo is nemen we na de koffie weer afscheid. Maar dan zijn jullie in ieder geval wijzer geworden over wat erbij komt kijken als je uit elkaar gaat.

Kennis maken

Het kennismakingsgesprek is de eerste ontmoeting die jullie met de mediator hebben. Dat blijkt iets waar veel mensen tegen opzien. Toch is dit echt niet nodig. Het gesprek is namelijk juist bedoeld om jullie van dienst te zijn.

Naast het kennismaken komt in dit gesprek meer aan de orde. Zo wordt er ook veel informatie uitgewisseld. Enerzijds is dat een algemeen verhaal, zodat jullie weten wat er moet gebeuren om te scheiden. Om daarbij goed aan te sluiten bij wat voor jullie van belang is, ontvangen we graag informatie over jullie. Soms hebben mensen al gegevens mee. Dat mag natuurlijk, maar is zeker niet verplicht.  Ook hebben mensen vaak zelf een aantal vragen, die wij graag beantwoorden.

Het gesprek verloopt over het algemeen vrij informeel en duurt meestal een klein uurtje.

Onze ervaring is dat klanten aan het eind van het kennismakingsgesprek vooral enorm opgelucht zijn. Omdat zij een duidelijk beeld hebben gekregen over de verschillende stappen. Maar ook over het tijdspad en de kosten. Ook weten zij welke informatie nodig is en dat zij zelf te allen tijden regie houden over de inhoud. Daarbij kennen ze degenen met wie ze maken krijgen en de wijze waarop Wender dit vakkundig begeleidt. Ook eens kennismaken? Neem gerust contact op, de koffie staat klaar!

Lees meer

Ouderverstoting

Wat is ouderverstoting en hoe vaak komt het voor? Wat zijn de gevolgen? Voor ouder en ook voor het kind ?

Snel scheiden

Veel mensen willen snel scheiden. Hoe lang duurt een scheiding? Wat zijn voor- en nadelen van snel scheiden?

Nieuwe partner

Nieuwe partners, een gevoelige kwestie tijdens en na een scheiding. Wat kun je hierover afspreken en waarom?