Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Veel mensen krijgen te maken met scheiden in West-Friesland. Het beëindigen van een relatie kan op verschillende manieren worden geregeld. Hoewel in de media veel schrikbeelden voorkomen over de negatieve kanten ervan, lukt het gelukkig ook heel veel stellen om de scheiding goed af te ronden en op goede voet met elkaar, ieder voor zich, de toekomst in te gaan. 

Scheiden in West-Friesland

Voor scheiden in West-Friesland zijn er verschillende manieren. Advocaten kunnen de scheiding regelen, maar een mediator kan dat ook.

Mediation betekent dat (ex-) partners in onderling overleg tot afspraken komen over de scheiding waar zij allebei achter staan. Dat betekent niet dat je alles met elkaar eens moet zijn. Voorwaarde voor mediation is wel dat je bereid bent met elkaar in gesprek te gaan. Dat je wilt luisteren naar de ander, en wilt uitleggen hoe je de dingen ziet. En dat je bereid bent een compromis te vinden.

Mediation in West-Friesland

Wender Mediation is een mediationpraktijk gevestigd in hartje Hoorn. We helpen stellen met scheiden in West-Friesland en omgeving. Ons doel is om stellen die nou eenmaal in de situatie zitten dat de relatie over is, te begeleiden om eerlijk, vlot en deskundig de scheiding af te wikkelen.

Dat doen we van A tot Z: niet alleen komen inhoudelijk alle scheidingsafspraken tot stand, maar ook worden aan de onderlinge communicatie en bijbehorende emoties aandacht besteed en wordt de volledige juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving bij de gemeente geregeld.

Een scheiding goed afronden is belangrijk. Een goed afgerond einde is een betere start van jullie nieuwe leven, en dat van de kinderen. We doen dat door deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht, in een prettige sfeer en in een tempo dat past. Ook de kinderen kunnen, als dat gewenst is, bij ons langskomen om over de scheiding te praten.

Wender Mediation bij scheiden in West-Friesland

Gaan jullie scheiden in West-Friesland? En willen jullie dat zo regelen dat jullie allebei zo goed mogelijk de toekomst in kunnen? Wender Mediation heeft al vele stellen goed door deze periode geholpen. Wij werken voornamelijk vanuit ons kantoor in Hoorn en helpen stellen in de omgeving Hoorn, Zwaag, Wognum, Enkhuizen, Medemblik, Drechterland, Avenhorn, Purmerend, Schermer, Beemster, Edam, Volendam, De Goorn, Schagen en Heerhugowaard. Meer weten? Neem gerust contact op. Een kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend, en een prima eerste stap om meer te weten over scheiden en wat daarbij komt kijken.

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn