Als er iets op te lossen valt waarin je tegengestelde belangen hebt, of waar je zelf niet goed meer uitkomt, is de keuze voor mediation heel logisch. Maar niet iedereen die zich mediator noemt kan jullie daadwerkelijk helpen. Kijk verder en zoek voor professionele begeleiding naar een gecertificeerde mediator!

Hoe herken je een gecertificeerde mediator?

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, wil het feit dat iemand zich mediator noemt niet zeggen dat hij of zij daar daadwerkelijk als mediator is opgeleid. Maar als jullie uit elkaar gaan, en dat goed willen regelen, wil je wel op de kennis en expertise van de mediator kunnen bouwen.

Door te kiezen voor een gecertificeerde mediator weten jullie zeker dat jullie met een professionele mediator van doen hebben. Een professionele mediator heeft namelijk niet alleen de algemene mediators-opleiding afgerond, maar zich daarnaast ook gespecialiseerd. Bijvoorbeeld in familiezaken als scheidingen. Dit is de accreditatie familiemediation. Als blijk van voldoende kennis en kunde staan gecertificeerde mediators ingeschreven in het MfN-register (Mediator Federatie Nederland).

Naast het feit dat een gecertificeerde mediator goed is opgeleid kunnen jullie er ook zeker van zijn dat deze kennis en kunde up-to-date blijft. Dit gaat middels permanente educatie collegiaal overleg. Het MfN voert hierop controles uit ter borging van de kwaliteit van de mediation voor klanten.

Meerwaarde van een gecertificeerde mediator

Maar behalve opleiding is met name de ervaring van een gecertificeerde mediator van groot belang voor de wijze waarop zij klanten begeleidt. Immers, of een mediator slechts een beperkt aantal maal per jaar een scheiding begeleidt, of daar dagelijks mee te maken heeft, leidt voor klanten tot een andere vorm en kwaliteit van dienstverlening. Voor een klant is dat verschil vaak moeilijk zichtbaar.

De meerwaarde van de gecertificeerde mediator zit er dus in dat deze niet alleen inhoudelijk sterk is in het begeleiden van mediations, maar ook voldoende ervaren is om het klanten niet onnodig moeilijk te maken en het traject zo soepel mogelijk kan laten verlopen.

De gecertificeerde mediators van Wender Mediation

De mediators van Wender Mediation zijn gecertificeerde mediators: ingeschreven in het MfN-register en aangesloten bij zowel het MfN, als bij het NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging) als bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Het is ons dagelijks werk om stellen die uit elkaar gaan daar zo bij te helpen dat aan alle aspecten van de scheiding voor hen en voor de kinderen goed wordt gedacht. En dat passende, eerlijke en reële oplossingen worden gevonden. Ook eens kennismaken? Neem contact op.

Welkom bij Wender Mediation.

Lees meer

Indexatie alimentatie 2024

Per januari 2024 worden onderhoudsbijdragen verhoogd met 6,2%. De indexatie alimentatie is in jaren niet zo hoog geweest.

Indexatie alimentatie 2023

De indexatie alimentatie 2023 is vastgesteld op 3,4%. Wat betekent dat precies?

Verschil geregistreerd partnerschap & samenlevingscontract

Stellen die niet willen trouwen maar wel zaken formeel willen vastleggen, kunnen kiezen voor (geregistreerd) partnerschap of een samenlevingscontract. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen?