Scheiden zonder ruzie. Is dat mogelijk? Ja, heel vaak wel! Met behulp van mediation!

Scheiden zonder ruzie

Het beeld dat bij veel mensen leeft als het gaat over scheiden is dat twee partners als kemphanen tegenover elkaar staan. Dat zij elkaar het leven zuur maken en dat hun kinderen daar het grootste slachtoffer van zijn.

Toch gaat het zo ontzettend vaak heel anders. Scheiden zonder ruzie? Jazeker, dat kan echt. Jaarlijks regelen veel stellen hun scheiding bij Wender Mediation en gaan op goede voet uit elkaar. In de reviews lees je hun ervaringen.

scheiden zonder ruzie

Emoties versus inhoud

Een scheiding is ingrijpend. Jullie gaan het leven zoals jullie dat samen hebben opgebouwd en beleefd beëindigen. Daar komen vele gevoelens bij kijken. Gevoelens die je niet altijd meer met elkaar kunt of wilt delen. Bij scheidingen waar een van de partners eigenlijk helemaal niet uit elkaar wil, vinden partners het vaker moeilijk om elkaar te blijven begrijpen.

Naast emoties is er de inhoud van de scheiding. Wat moet er precies geregeld worden en wat is daarbij voor jullie belangrijk? Er is veel vrijheid over de invulling en dus de uitkomsten van de scheiding. Samen tot afspraken hierover komen levert een betere uitkomst op voor beiden, waar dus ook beide partners zonder wrok op terug kijken.

Wender Mediation helpt jullie aan overzicht en inzicht over zowel de inhoud als de emoties. We helpen jullie te voorkomen dat (oplopende) emoties jullie belemmeren om toch in overleg tot gezamenlijke afspraken te komen.

Geen ruzie, geen stress

Wij zien in de praktijk dat veel mensen last hebben van verwarring of onwetendheid over de mogelijkheden en zich zorgen maken over alle wet- en regelgeving. En ook daar hebben jullie ons voor. Wender Mediation informeert jullie over alles wat voor de scheiding van belang is zodat jullie zeker weten dat niets wordt vergeten. Relevante wet- en regelgeving leggen we uit, we schetsen de opties die er voor jullie zijn en we geven cijfermatig inzicht in de zakelijke en financiële afspraken.

Alle afspraken die jullie maken leggen wij voor jullie schriftelijk vast. Uit de scheidingsdocumenten moet blijken dat jullie afspraken voor jullie allebei redelijk zijn. Ook moet het duidelijk zijn dat jullie allebei echt achter de afspraken staan.

Willen jullie scheiden zonder ruzie?

Neem gerust contact op met Wender Mediation, we helpen jullie graag!

Lees meer

indexatie alimentatie staatscourant

Beperkte gemeenschap van goederen

Sinds een aantal jaar geldt dat huwelijken en partnerschappen automatisch 'in beperkte gemeenschap van goederen' zijn, Wat betekent dat eigenlijk?

Voorbereiding scheiden met mediation

Scheiden met mediation

Als jullie gaan scheiden met mediation, wat kunnen jullie dan doen ter voorbereiding op de mediation? Hier volgen enkele tips.

Stappenplan Wender Mediation

Eenzijdige scheiding

Een eenzijdige scheiding, kan dat via mediation? Wat is het en hoe is het proces anders?