Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Mediaton is een van de manieren om een scheiding te regelen. Voor scheiden in Zwaagdijk kunnen mensen terecht bij Wender Mediation. Het adres voor stellen die er niet op uit zijn om elkaar te beschadigen en kapot te maken, maar dit respectvol en netjes met elkaar af te handelen.

Voor heel veel mensen is het spijtig genoeg dat de relatie eindigt. Zij zijn niet uit op meer brokken, maar op een goede afwikkeling in een vlot tempo. En dan is mediation bij uitstek een prima wijze om het scheiden in Zwaagdijk te regelen.

Scheiden in Zwaagdijk

Een scheiding op basis van mediation is een scheiding waarin jullie de besluiten nemen, en waarin de mediator jullie begeleidt langs alle onderwerpen die voor de scheiding relevant zijn. Dat zijn dus bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen en de alimentatie-afspraken, maar ook de afspraken over de opgebouwde pensioenrechten en de verdeling van de bezittingen en schulden.

De mediator van Wender Mediation helpt door zaken uit te leggen, berekeningen en overzichten te maken, en informatie te verschaffen. We leggen dus geen zaken op en nemen geen beslissingen voor jullie.

Door een en ander samen te bespreken komen afspraken tot stand waarin jullie je allebei kunnen vinden. En dat is voor beiden prettig. Daarbij resulteert mediation over het algemeen in een kortere doorlooptijd, en vooral ook tot een afwikkeling die jullie onderling contact niet afbreekt, maar in stand houdt of zelfs verbeterd. En dat is waardevol. Voor jullie zelf, maar zeker ook voor jullie kinderen en gemeenschappelijke vrienden.

Scheiden in Zwaagdijk met mediation

Scheiden op basis van mediation is dus het in onderling overleg nemen van besluiten en komen tot oplossingen. Juist door dat onderlinge overleg, en door wat geven en wat nemen, zijn er meer en andere oplossingen mogelijk.
Want wat veel mensen niet weten is dat er als je gaat scheiden heel veel ruimte is voor eigen invulling. Natuurlijk kan alles door de helft, maar het kan en mag ook heel anders. De wettelijke regels zijn niet zo strak. En vaak kan, juist bij andere dan de standaard oplossingen en verdelingen, veel beter worden aangesloten bij wat voor jullie belangrijk is.

Bij Wender Mediation hebben we veel ervaring op het gebied van scheidingen en horen we graag over jullie eigen ideeën over hoe jullie de scheiding willen regelen. Waar gewenst zullen we jullie op mogelijkheden wijzen, maar we zullen ook eventuele negatieve consequenties benoemen. Bijvoorbeeld vanuit juridisch of vanuit fiscaal perspectief. Waarbij het uiteindelijke besluit over de oplossing nog steeds altijd bij jullie ligt.

Mediation?

Wender Mediation heeft een aantal jaren kantoor gehad in Zwaagdijk, en is eind 2019 verhuisd naar Hoorn. Als dat voor jullie niet prettig is, is een afspraak bij jullie thuis ook mogelijk. Neem gerust contact op om je vragen te stellen of een afspraak te maken. Jullie zijn van harte welkom!

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn