Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Scheiden in Opmeer geeft aan dat jullie te maken gaan krijgen met keuzes. Keuzes die je met je verstand moet maken, in een tijd waarin je juist ook emotioneel veel doormaakt. Als duidelijk is geworden dat jullie uit elkaar gaan zal op enig moment de eerste stap worden gezet. Het staat het jullie vrij te kiezen op welke manier jullie de scheiding aan willen pakken. Doen jullie het zelf? Schakelen jullie een advocaat in? Of kiezen jullie voor mediation?

Scheiden in Opmeer

Veel mensen denken dat het verplicht is om hulp in te schakelen als je uit elkaar gaat. Dat is eigenlijk niet het geval, jullie mogen in principe alles zelf regelen. Het moeilijke daarvan is dat je vaak niet weet waar je allemaal aan denken moet, en waar je mee moet beginnen.

Het inschakelen van hulp kan dan prettig zijn, zo weet je dat er niets over het hoofd wordt gezien en worden jullie ‘ontzorgd’.

De in te zetten hulp kan geleverd worden door een advocaat. Maar ook door een mediator. Tussen deze twee beroepen zit een erg verschillende wijze van aanpak.

Wender Mediation is, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd in mediation. Het is ons doel om stellen die nou eenmaal in de situatie zitten dat de relatie over is, te helpen de scheiding voor beide partijen goed af te wikkelen.

Terug- en vooruit kijken

Een scheiding staat voor een groot gedeelte in het teken van terugkijken. Jullie zullen immers afspraken maken over hoe alles wat jullie samen hebben opgebouwd verdeeld wordt. Maar scheiden is ook vooruit kijken. Hoe kun je, bij de te maken afspraken, het zo regelen dat je allebei goed de toekomst in kunt? En hoe borgen jullie dat je allebei op de afspraken kunt bouwen?

Daarnaast zorgt een scheiding die respectvol, en voor jullie beiden transparant en eerlijk, is afgewikkeld ervoor dat je de ervaring makkelijker kunt verwerken. En ook dat helpt je om het verleden beter los te kunnen laten en je nieuwe weg in te slaan. 

Netjes afronden

Gaan jullie scheiden in Opmeer? De werkwijze van Wender Mediation heeft al vele stellen goed door deze periode geholpen. Ook geïnteresseerd? Neem gerust contact op. Tot ziens bij Wender!

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn