Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Scheiden in Hem

Scheiden in Hem kan betekenen dat je nu met veel vragen zit. Over hoe het nu verder moet. Of over hoe dat eigenlijk werkt, een scheiding regelen.

Als het jullie zou lukken om goed uit elkaar te gaan help je jezelf en elkaar om te kunnen bekomen van wat er gebeurd is en verder te kunnen gaan. Dat betekent dat bij de scheiding niet alleen de praktische afspraken op papier moeten komen, maar dat het soms ook goed is om aandacht te besteden aan hoe het zover heeft kunnen komen en wat dat met jullie doet.

Aandacht voor alle aspecten

Wender Mediation kan jullie op beide aspecten van dienst zijn. We verzorgen jullie scheiding van A tot Z, dus wel het komen tot alle benodigde afspraken over bijv:

 • alimentatie
 • pensioenrechten
 • verdeling schulden en bezittingen

maar ook helpen we jullie waar nodig om bespreekbaar te maken wat de scheiding met jullie doet en komt er ruimte om inzicht in keuzes te krijgen of antwoorden op vragen te krijgen. Niet alleen voor jullie staat de wereld op z’n kop, dat geldt voor de kinderen ook. Ook zij zijn, indien gewenst, van harte welkom om eens te komen praten over hoe het met ze gaat, wat er aan de hand is, en wat dat met ze doet. Dat kan voor kinderen fijn zijn, en voor ouders een gerust gevoel geven. Uiteraard is er geen enkele verplichting en is dit een volledig vrijblijvende optie waar jullie zelf over besluit daar eventueel gebruik van te maken.

En zo pakt Wender Mediation de scheiding volledig op: er is aandacht en ruimte voor alles wat er speelt op het gebied van het “zakelijke” zoals de inhoud van het ouderschapsplan en het convenant, maar ook voor de emoties die spelen en voor het wel en wee van de kinderen. En dat alles bij één vast aanspreekpunt wat niet alleen prettig is voor jullie, maar ook positief werkt voor de doorlooptijd van de scheiding. Het duurt niet langer dan nodig, maar het krijgt zoveel tijd als nodig is.

Voordelen van mediation

Naast de brede aandacht voor jullie, voor de kinderen en voor het regelen van de scheiding zijn andere voordelen van mediation dat de kosten lager liggen dan wanneer een scheiding bij een advocaat wordt ingezet, en dat de doorlooptijd gemiddeld korter is. Gemiddeld wordt met minder wrok en negativiteit op de scheiding teruggekeken, en hebben mensen inhoudelijk zeer concrete afspraken die gedoe in de toekomst beperken. Verder geven mensen aan het belangrijk te vinden dat bij mediation jullie als partijen zelf besluiten over wat er afgesproken wordt, dit in tegenstelling tot wanneer bij een scheiding zonder onderling overleg de rechter alle keuzes voor jullie maakt.

Scheiden op basis van mediation helpt jullie om samen een solide basis te leggen om waarmee niet alleen nu de scheiding goed geregeld is, maar waarmee jullie ook, ieder voor zich, de toekomst zo goed mogelijk in te kunnen gaan.

Scheiden in Hem

Meer weten over scheiden in Hem? Geef even een seintje. Wender Mediation helpt jullie graag goed verder. Tot ziens!

Tarieven zijn afhankelijk van:

 • Jullie situatie
 • Keuze uurtarief of vast tarief
 • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

 • Vrijblijvend en kosteloos
 • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
 • Verheldering en ondersteuning
  van A tot Z
 • In de buurt en op korte termijn