Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

We weten allemaal dat scheiden in Wognum al jarenlang veel voorkomt. En we kennen ook allemaal voorbeelden van mensen bij wie deze gebeurtenis in het licht staat van elkaar beschadigen en kapot maken.

Dat is echter bij scheiden juist heel vaak wat mensen helemaal niet willen. Voor heel veel mensen is het spijtig genoeg dat de relatie eindigt. En zij willen dit respectvol en netjes met elkaar afhandelen. Ook dan is mediation bij uitstek een prima wijze om het scheiden in Wognum te regelen.

Scheiden in Wognum

Een scheiding die wordt geregeld op basis van mediation is een scheiding waarin de mediator jullie begeleidt langs alle onderwerpen die voor de scheiding relevant zijn. Denk aan de zorg voor de kinderen, de alimentatie-afspraken, de afspraken over de opgebouwde pensioenrechten en de verdeling van de bezittingen en schulden.

Over elk van deze onderwerpen besluiten jullie samen wat daarover wordt afgesproken. De mediator legt dus geen zaken op en neemt geen beslissingen voor jullie. Maar helpt jullie juist om een besluit te kunnen nemen.

Zo worden alle afspraken gemaakt op een basis waarin jullie je allebei kunnen vinden. Dat leidt over het algemeen tot een snelle afwikkeling, en vooral ook tot een afwikkeling die jullie onderling contact niet afbreekt, maar in stand houdt of zelfs verbeterd. En dat is niet onbelangrijk. Voor jullie zelf, maar zeker ook voor jullie kinderen en gemeenschappelijke vrienden.

Scheiden met mediation

Scheiden op basis van mediation betekent dus dat jullie in overleg tot oplossingen komen. Doordat je onderling samen afspraken maakt zijn er meer en andere oplossingen mogelijk.
Want wat veel mensen niet weten is dat er als je gaat scheiden heel veel ruimte is voor eigen invulling van de verdelingen. Natuurlijk kan alles door de helft, maar het kan en mag ook heel anders. En juist bij andere verdelingen kan vaak veel beter worden aangesloten bij wat voor jullie belangrijk is.

Bij Wender Mediation hebben we veel ervaring in het bespreken van jullie eigen ideeën over hoe jullie de scheiding willen regelen. Jullie mogen van ons verwachten dat we jullie op de mogelijkheden zullen wijzen, maar ook eventuele negatieve consequenties zullen benoemen. Bijvoorbeeld vanuit juridisch of vanuit fiscaal oogpunt. Waarbij de keuze voor de oplossing nog steeds altijd bij jullie ligt.

Mediation?

Wender Mediation is als westfriese onderneming thuis in Wognum. Ons kantoor is dichtbij. Willen jullie liever thuis afspreken? Dat kan ook. Neem gerust contact op om je vragen te stellen of een afspraak te maken. Jullie zijn van harte welkom!

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn