Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Waar moet je allemaal aan denken als je gaat scheiden in Westwoud. Hoe pak je zoiets aan? Is het verplicht om daar hulp bij te vragen? Om wat voor soort hulp gaat dat dan? Of kun je ook gewoon samen scheiden, en dat zelf regelen?  

Scheiden in Westwoud

Als jullie gaan scheiden in Westwoud is het nodig om over alles waar jullie als stel verantwoordelijk voor zijn afspraken te maken. Wat dat allemaal precies is hangt van jullie situatie af. Denk bijvoorbeeld aan de volgende elementen:

 • Wat voor relatie hebben jullie? Zijn jullie getrouwd of hebben jullie een geregistreerd partnerschap? Dan is voor de scheiding de toestemming van de rechter nodig, een beschikking, om te kunnen scheiden. Wonen jullie samen, met of zonder samenlevingscontract, dan is de rechter niet nodig.
 • Zijn jullie samen ouders van minderjarige kinderen? Dan komen alle afspraken die jullie als ouders over hen maken in een ouderschapsplan. Dat is verplicht, ongeacht of je samenwonend, getrouwd of geregistreerd partners bent.
 • Hebben jullie gezamenlijke bezittingen (zoals bijv. een eigen woning, inboedel, motorvoertuig, bankrekening, etc.) of gezamenlijke schulden (zoals een lening, hypotheek, krediet, etc) dan zijn afspraken nodig over hoe jullie deze bezittingen en schulden gaan verdelen.
 • Bouwen jullie pensioen op? Dan zijn mogelijk ook hierover afspraken nodig over hoe jullie met de wederzijdse pensioenaanspraken willen omgaan.
 • Zijn jullie financieel zelfstandig? Of is er hulp nodig om na de scheiding rond te komen? Dat regelen jullie met een afspraak over alimentatie.

Hulp bij scheiden, van wie dan?

Bovenstaande punten geven een beeld van wat er bij een scheiding komt kijken. Het is in Nederland toegestaan daar zelf afspraken over te maken. Als jullie getrouwd of geregistreerd partners zijn is dus wel een echtscheidingsbeschikking van de rechtbank nodig, en dat betekent dat jullie dan de eigen afspraken door een advocaat bij de rechter moeten laten voorleggen.

Zo veel zelf regelen is best lastig. Bovendien ervaren jullie mogelijk dat je het niet over alles eens bent, of weten jullie niet goed hoe jullie dergelijke afspraken kunnen vastleggen. Of welke oplossingsmogelijkheden er zijn. Dat maakt dat voor veel mensen hulp erg prettig is. En die is er gelukkig.

De meest bekende ingeschakelde hulp is die van een advocaat of van een mediator. Een advocaat is bij veel mensen wel bekend. Maar wat niet iedereen weet is dat ook een mediator het scheiden in Westwoud volledig kan regelen. Er zijn grote verschillen tussen de wijze waarop een advocaat of een mediator ondersteuning bij een scheiding bieden.

Wender Mediation helpt jullie om gezamenlijk alles in goede orde af te handelen. Dat doen we op basis van gesprekken waar jullie allebei bij aanwezig zijn. Jullie hebben dan allebei alle informatie over ieder onderwerp en nemen zelf alle besluiten. Deze eigen inspraak is een groot voordeel ten opzichte van een scheiding waarbij de rechter uiteindelijk keuzes voor jullie maakt. Andere voordelen van mediation zijn een korte doorlooptijd en lagere kosten dan wanneer jullie bij een advocaat de scheiding regelen. Maar met name de mate van overleg, het behoud van onderlinge communicatie en de aard van de gevonden oplossingen zijn voordelen die maken dat steeds meer stellen voor mediation kiezen.

Scheiden in Westwoud zonder extra ruzie

Wender Mediation is helemaal thuis in Mediation en gespecialiseerd in echtscheidingen en relatiebeëindigingen. Op een prettige en laagdrempelige wijze helpen we jullie de scheiding vlot en goed te regelen. Op een wijze die bij jullie past en met aandacht voor alles dat belangrijk is. Dat gaat iedere keer net weer even anders, geen scheiding is hetzelfde. Ook eens kennismaken? Neem voor scheiden in Westwoud gerust contact op met Wender Mediation.

Tarieven zijn afhankelijk van:

 • Jullie situatie
 • Keuze uurtarief of vast tarief
 • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

 • Vrijblijvend en kosteloos
 • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
 • Verheldering en ondersteuning
  van A tot Z
 • In de buurt en op korte termijn