Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Veel stellen die gaan scheiden in Wervershoof stellen ons de vraag hoe scheiden eigenlijk werkt. En of ze dat niet gewoon zelf kunnen doen, omdat ze het over veel dingen rond de scheiding al eens zijn. Ze willen de scheiding vlot en zonder onnodig gedoe regelen. Wat is daar voor nodig?

Scheiden in Wervershoof

De meest bekende manier van scheiden blijkt nog steeds via advocaten. Dat is in situaties waarin het nodig is dat individuele belangen in het gedrang komen en verdedigd moeten worden ook een logische keuze. Er zijn dus zeker situaties waarin het inschakelen van advocaten voor het regelen van de scheiding heel verstandig is. En waarin het goed is dat een derde, de rechter, de besluiten neemt.

Maar er zijn ook heel veel situaties waarin het anders kan. Situaties waarin het over scheiden gaat, maar niet met het doel om het de ander zo moeilijk mogelijk te maken. Situaties waarin mensen zelf zeggenschap kunnen houden over de verdeling en de afspraken. Er zijn dan eigenlijk twee vormen: zelf doen, of kiezen voor mediation.

Zelf scheiden in Wervershoof

De goedkoopste manier om te scheiden in Wervershoof is natuurlijk door het zelf te doen. Tenminste, als je alles goed regelt en niets vergeet zodat er achteraf geen reparaties hoeven plaats te vinden. Want je bent als je uit elkaar gaat helemaal niet verplicht om voor de scheiding hulp in te schakelen.

Als jullie samenwonen is met vastleggen van alle scheidingsafspraken de scheiding eigenlijk rond. Dat is anders als jullie zijn getrouwd of geregistreerd partners zijn. Je hebt dan altijd een derde nodig om gescheiden te raken. Er is dan namelijk een beschikking nodig van de rechter. Die krijgen jullie door een advocaat jullie scheidingsdocumenten en een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank in te laten dienen. Na het inschrijven van de beschikking bij de gemeente is de scheiding dan formeel een feit. In sommige gevallen is de ontbinding van een geregistreerd partnerschap ook mogelijk via de notaris en is de rechtbankprocedure niet nodig.

Scheiden in Wervershoof met mediation

Mediation is een vorm van begeleiding waarin jullie zelf alle zeggenschap houden, maar waarbij je niet alles zelf hoeft uit te vogelen. Als mediators brengen wij alles onder de aandacht waar jullie voor de scheiding iets over moeten gaan besluiten en hebben we veel kennis en informatie over ieder onderwerp. Ook kennen we veel gebruikte oplossingen en de valkuilen ervan. We stellen overzichten op en houden jullie, waar nodig, met elkaar in gesprek. We zijn daarin volstrekt neutraal en onpartijdig, en helpen jullie allebei om samen tot oplossingen te komen. Dat gaat door deze hulp vaak vlugger dan wanneer je het zelf doet of het via advocaten laat lopen, terwijl jullie je verzekerd weten dat er niets vergeten wordt en alle opties aan bod komen. Mediation is natuurlijk duurder dan het zelf doen, maar wel betaalbaar en altijd goedkoper dan via advocaten. Dit zijn redenen waarom veel stellen voor mediation kiezen.

Scheiden bij Wender Mediation

Willlen jullie meer weten over medition bij scheiden in Wervershoof? De eerste afspraak is altijd gratis en vrijblijvend. Desgewenst komen we bij jullie thuis, maar een afspraak op ons kantoor in Hoorn is ook mogelijk. Neem gerust contact op! We helpen jullie de scheiding zo te regelen dat jullie daar allebei, ook over een aantal jaren, met tevredenheid op terugkijken. Welkom bij Wender Mediation!

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn