Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Wat te doen als je gaat scheiden in Bovenkarspel? Neem allereerst even de tijd om allebei aan dit idee te wennen. Als je samen hebt besloten dat de relatie voorbij is ben je misschien ook gelijktijdig zover om de volgende stappen te gaan zetten. Als het besluit door één van beiden is genomen is kan het voor de ander nodig zijn even wat tijd te krijgen om de mededeling te verwerken. Direct aangespoord worden tot het regelen van de scheiding komt dan te snel.

Scheiden in Bovenkarspel

Het kan jullie beiden enorm helpen als je elkaar in de gelegenheid stelt aan het idee te wennen en samen het moment te bepalen waarop een eerste vervolgstap wordt gezet. Hoe die vervolgstap eruit ziet hangt af van wat jullie willen. In de praktijk denken veel mensen dat een advocaat moet worden ingeschakeld. Dat is echter heel vaak helemaal niet nodig: scheiden kan ook bij een mediator.

Een mediator neemt een neutrale rol bij de begeleiding van jullie scheiding op zich. Dat betekent dat de mediator niet aan de kant van één van jullie staat, maar jullie helpt tot een oplossing te komen waar jullie allebei tevreden mee zijn. In een aantal gesprekken wordt per onderwerp voldoende tijd en aandacht besteed om een afspraak te maken waar jullie beiden achter kunnen staan.

De scheiding regelen

Mediation is voor veel stellen een manier die hen in staat stelt de scheiding zo te regelen als zij zelf willen. Het grote voordeel van mediation is namelijk dat jullie zelf alle beslissingen nemen. En niet, zoals je ziet in situaties waarin een scheiding via advocaten wordt uitgevochten, de rechter degene is die besluiten neemt  voor jullie. Want eigenlijk is dat wel heel gek: jullie hebben samen gedurende jaren van alles samen opgebouwd, en de rechter, een derde, neemt hier de besluiten over. Besluit hoe de regeling voor de kinderen eruit ziet en hoe de bezittingen en schulden worden verdeeld.

Heel veel mensen willen dat niet. En dat hoeft ook helemaal niet. Als jullie kiezen voor mediation werken jullie samen met de mediator alle afspraken uit, waarna de rechter alleen nog maar toestemming hoeft te geven. De manier waarop de zaken dan worden afgesproken past vaak veel beter bij wat jullie willen of wat jullie nodig hebben.

Tijd en aandacht

Zitten jullie ook in de situatie dat jullie gaan scheiden in Bovenkarspel? En willen jullie zelf zeggenschap houden over hoe de scheiding wordt afgewikkeld?

Neem dan contact op met Wender Mediation. We helpen jullie graag verder!

Tarieven zijn afhankelijk van:

  • Jullie situatie
  • Keuze uurtarief of vast tarief
  • Recht op subsidie?

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn