Goed uit
elkaar?

is soms de
bakens verzetten.

Blijven
vechten?

of een punt op de
horizon zetten?

Duidelijke
afspraken

als het roer
omgaat.

Schoon schip
maken?

dat doen we
samen.

Voor de
wind

in twee
richtingen.

Een nieuwe
koers?

wel met helder
stappenplan.

Alle schepen achter je verbranden?

of toch in
gesprek?

Een niet onbelangrijk aspect van scheiden is het kostenplaatje dat daarbij zal horen. Met welke kosten moeten jullie rekening houden?
De tarieven voor scheiden variëren in de praktijk enorm. Dat heeft alles te maken met jullie persoonlijke situatie en met jullie voorkeuren.

Tarieven voor scheiden

Jullie situatie

Het is als je gaat scheiden niet verplicht om professionele begeleiding in te schakelen. Het besluit of jullie hulp inschakelen en welke hulp dat zal zijn heeft natuurlijk gevolgen voor de kosten van de scheiding. Zo maakt het als jullie begeleiding wensen veel uit of jullie ieder een advocaat in de arm nemen, of samen naar een mediator gaan.
Ook hangen de tarieven samen met jullie persoonlijke situatie omdat deze bepaalt wat er voor jullie gedaan moet worden. Dat is bijvoorbeeld als je met elkaar bent getrouwd anders dan wanneer jullie samenwoonden. Maar ook bijvoorbeeld kinderen of een eigen bedrijf, kunnen de kosten van scheiden anders laten uitvallen.
Goed om te weten is dat jullie persoonlijke situatie in bepaalde gevallen de mogelijkheid geeft om (een deel van) de scheidingskosten vergoed te krijgen. Dat kan zijn via de eigen rechtsbijstandsverzekering, als in de polis is opgenomen dat de kosten van mediaton bij scheiden worden vergoed. Maar vaker kan dat via een zogeheten “toevoeging” van de Raad voor Rechtsbijstand.

Overige kosten

De tarieven die hier genoemd zijn gaan over de kosten voor het officieel beëindigen van de relatie, en betreffen de dienstverlening van de mediator en/of advocaat, en vaak ook griffiekosten (de kosten van de rechtbank) . Maar bij een scheiding komen meestal meer kosten kijken. Zo krijgen jullie mogelijk, nadat de scheiding officieel geregeld is, ook te maken met andere kosten, zoals de mogelijke kosten van een makelaar, hypotheekadviseur, fiscalist, boekhouder en notaris.

Jullie keuzes

De tarieven voor scheiden zijn dus enerzijds gebaseerd op jullie situatie, maar anderzijds ook op de keuzes die jullie maken. Jullie hebben zelf invloed op de kosten van de scheiding. Hoeveel ondersteuning willen jullie? Welke prijsafspraken wensen jullie? We maken de opties vooraf helder en sluiten ons aan bij jullie keuze.

Tarieven Wender Mediation

Subsidie voor scheiden?

Wender Mediation is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand

Kennismakingsgesprek

  • Vrijblijvend en kosteloos
  • Duidelijkheid over wat mag, kan en moet
  • Verheldering en ondersteuning
    van A tot Z
  • In de buurt en op korte termijn

Benodigde informatie

Welke gegevens zijn nodig voor een scheiding?

Wat klanten zeggen:

Alles heel helder en duidelijk. Afspraken verliepen vlot en soepel.